Livestream voor bedrijven en overige instellingen

Live Media organiseert livestreams voor bedrijven, overheden en instellingen, die hun bereik willen vergroten en op kwalitatieve wijze hun evenement willen delen met hun relaties. Onze techniek stelt uw doelgroep in staat om evenementen bij te wonen zonder hierbij fysiek aanwezig te zijn.

Livestream voor bedrijven op de website

Vaak worden gratis voorzieningen gebruikt om video’s en livestreams op websites te plaatsen. Voor serieuze livestream toepassingen, is het een beter alternatief om de video uitzending professioneel op te nemen in de eigen corporate website. De redenen hiervoor:

  • De beeldkwaliteit past zich aan op de capaciteit van de internetverbinding van de kijker.
  • Live Media zorgt voor de complete productie vanaf camera opname tot live internet distributie.
  • Geen onderbrekingen door advertenties.
  • Geen restricties voor eigen branding en sponsor exposure.
  • Kritische onderdelen worden dubbel uitgevoerd als fail-over verbinding.
  • Is uw embedding op uw website niet mogelijk of toegestaan in het CMS? Dan maken we een speciale pagina voor uw evenement.
  • Desgewenst inclusief toegangscontrole, reacties, titeling en polling.

Plaatsen van een livestream op uw website via de Live Media distributieservers, is onderdeel van onze dienstverlening en daarom niet kostenverhogend ten opzichte van een “gratis” voorziening.

Livestream voor bedrijven op social media

Livestreaming via social media is een belangrijk onderdeel van de media marketing op een Facebook bedrijfspagina.

Facebook Live is het belangrijkste platform voor live video en heeft het grootste bereik. Vanwege het groeiende belang van Facebook Live zakelijk, hebben we geïnvesteerd in de beste streaming techniek,  met Wowza ClearCaster™.
Hiermee kunnen we voor u uitzenden als Premium Content Provider voor Facebook.

Met een actieve Facebook bedrijfspagina is er eigenlijk een verplichting om een marketing event ook live uit te zenden. Want dit wordt immers verwacht door de volgers van de pagina.

Youtube en Vimeo live streaming is van belang wanneer u op één van deze kanalen een actief account onderhoudt en uw doelgroep via dit platform goed te bereiken is.

Houdt u er rekening mee dat bij livestreaming naar Youtube er absoluut geen muziek te horen mag zijn, die niet volledig vrij van rechten is. Anders zal de uitzending direct worden beëindigd. Sinds januari 2018 geldt dit ook voor Facebook Live. Ook voor nieuwkomer Vimeo zal dit naar verwachting snel aan de orde zijn.