Livestream voor bedrijven en overige instellingen

Live Media organiseert livestreams voor bedrijven, overheden en instellingen, die hun bereik willen vergroten en op kwalitatieve wijze hun evenement willen delen met hun relaties. Onze techniek stelt uw doelgroep in staat om evenementen bij te wonen zonder hierbij fysiek aanwezig te zijn.

Livestream voor bedrijven op de website

Er wordt nog veelvuldig gebruik gemaakt van gratis voorzieningen om video’s en livestreams op websites te plaatsen. Wanneer u echter serieus met live streaming bezig wilt zijn, is het een goed alternatief om een video uitzending professioneel op te nemen in de eigen corporate website. De redenen hiervoor:

  • De beeldkwaliteit is beter en past zich aan op de capaciteit van de internetverbinding van de kijker.
  • Live Media ontzorgt u door de voorbereiding, coördinatie en nabewerking uit handen te nemen.
  • Geen onderbrekingen door advertenties.
  • Technische problemen worden snel door ons opgelost met fail-over verbindingen.
  • We werken met technologie die ervoor zorgt dat het bezoekersverkeer niet via uw website verloopt. Hierdoor raakt uw site niet overbelast.
  • Is uw site niet geschikt, dan maken we een speciale pagina voor uw evenement. Desgewenst inclusief toegangscontrole, reacties, titeling en polling.
  • U kunt de video opnamen nog minimaal 1 jaar na het evenement online embedden. Of langer in overleg.

Plaatsen van een livestream op uw website via de Live Media distributieservers, is onderdeel van onze dienstverlening en daarom niet kostenverhogend ten opzichte van een “gratis” voorziening.

Livestream voor bedrijven op social media

Livestreaming via social media is een belangrijk onderdeel van de media marketing op een Facebook bedrijfspagina.

Facebook Live is het belangrijkste platform voor live video en heeft het grootste bereik. Vanwege het groeiende belang van Facebook Live zakelijk, hebben we geïnvesteerd in de beste streaming techniek, dat is met Wowza ClearCaster™. Deze stelt u in staat om direct te verbinden met Facebook Live.

Met een actieve Facebook bedrijfspagina is het eigenlijk een verplichting om een event live uit te zenden. Want dit wordt immers verwacht door de volgers van de pagina.

Youtube en Vimeo live streaming is van belang wanneer u op één van deze kanalen een actief account onderhoudt en uw doelgroep via dit platform goed te bereiken is.

Houdt u er rekening mee dat bij livestreaming naar Youtube er absoluut geen muziek te horen mag zijn, die niet volledig vrij van rechten is. Anders zal de uitzending direct worden beëindigd. Sinds januari 2018 geldt dit ook voor Facebook Live. Ook voor Vimeo zal dit snel aan de orde zijn.