Live

Livestream voor bedrijf, overheid en andere instellingen

Live Media Facilities organiseert livestreams voor bedrijven, overheden en instellingen, die hun bereik willen vergroten en op kwalitatieve wijze hun evenement willen delen met hun relaties. Onze techniek stelt uw doelgroep in staat om evenementen te volgen zonder hierbij fysiek aanwezig te zijn.

Livestream voor bedrijven op de website

Vaak worden gratis voorzieningen gebruikt om video’s en livestreams op websites te plaatsen. Voor serieuze livestream toepassingen, kan de video uitzending beter professioneel opgenomen worden in de eigen corporate website. De redenen hiervoor:

  • Live Media zorgt voor de complete productie vanaf camera opname tot live internet distributie.
  • Geen onderbrekingen door advertenties.
  • Geen restricties voor eigen branding en sponsor exposure.
  • Kritische onderdelen worden dubbel uitgevoerd als fail-over verbinding.
  • Is embedding op uw website niet mogelijk of toegestaan in het CMS? Dan maken we een speciale pagina voor uw evenement.

Plaatsen van een livestream op uw website via de Live Media distributieservers, is onderdeel van onze dienstverlening en daarom niet kostenverhogend ten opzichte van een “gratis” voorziening.

Livestream voor overheid organisaties

Livestream voor de publieke sector is belangrijk voor een transparante democratie: debatten, symposia, commissievergaderingen, raadsvergaderingen en voorlichting worden daarmee toegankelijk voor een veel groter publiek. Livestreaming vergroot de betrokkenheid van de burger bij het bestuur. Live Media is specialist in ad-hoc livestream producties op verschillende locaties, maar kan ook een vaste installatie voor u verzorgen.

Livestream voor bedrijven en overheid op social media

Livestreaming via social media is een belangrijk onderdeel van de media marketing op een Facebook bedrijfspagina.

Facebook Live is nu het belangrijkste platform voor live video en heeft het grootste bereik.

Vanwege het groeiende belang van Facebook Live zakelijk, hebben we geïnvesteerd in de beste streaming techniek, met Wowza ClearCaster™.
Hiermee kunnen we voor u uitzenden als Premium Content Provider voor Facebook.

Met een actieve Facebook bedrijfspagina is er eigenlijk de verplichting om elk marketing event ook live uit te zenden. Dit wordt immers verwacht door de volgers van uw pagina.

Youtube, Vimeo en LinkedIn live streaming is van belang wanneer u op één van deze kanalen een actief account onderhoudt en uw doelgroep via dit platform goed te bereiken is.

Houdt er rekening mee dat bij livestreaming naar Youtube, er absoluut geen muziek te horen mag zijn, die niet volledig vrij van rechten is. Anders zal de uitzending direct worden beëindigd.

Sinds januari 2018 geldt dit ook voor Facebook Live.
Ook voor nieuwkomers Vimeo en LinkedIn zal dit naar verwachting snel aan de orde zijn.

Gebruik daarom altijd de Live Media voorziening voor weergave op de eigen webpagina.