Social

Facebook Youtube, Vimeo Live zakelijk

 

Gebruikt u social media kanalen voor branding of marketing? Dan wilt u presentaties, workshops, seminars en andere evenementen live streamen op de Facebook bedrijfspagina, Youtube kanaal of Vimeo account. Uw volgers verwachten dat immers als een dergelijk event georganiseerd wordt. Live Media garandeert betrouwbaarheid en kwaliteit voor uw zakelijk evenement. Voor Facebook Live is er de mogelijkheid om uit te zenden als premium content provider.

Premium Facebook Live voor zakelijk gebruik

Er is een groeiend belang van Facebook Live voor bedrijfsmatige toepassingen, zakelijke “branding” en marketing. Daarom hebben we geïnvesteerd in de beste streaming technologie met Wowza ClearCaster™ .

Dit geeft toegang tot het premium transcoding kanaal van Facebook Live. Met als resultaat, een grotere betrouwbaarheid en hogere kwaliteit dan bij de standaard voorziening van Facebook. We zijn het eerste bedrijf in de Benelux dat livestreaming met Wowza ClearCaster™ aanbiedt. Publiceer nu ook op de infrastructuur die Facebook heeft gebouwd voor aanbieders van premium content. 

Youtube zakelijk kanaal

Hoewel Facebook nog steeds het grootste social media kanaal is voor livestreaming, is Youtube natuurlijk absolute marktleider in het verspreiden van opgenomen en geuploade video’s.

Heeft u een actief Youtube kanaal, dan zorgen wij ervoor dat ook daar de live uitzending te zien zal zijn.

Vimeo, LinkedIn en andere social media kanalen 

Vimeo

Vimeo heeft de livestream dienst overgenomen van Livestream.com, is van hoge kwaliteit en heeft minder beperkingen dan de andere social media kanalen.

Het is dan ook een betaalde dienst, voor livestreaming is  minimaal het premium account vereist.

Het kan een interessante optie zijn wanneer er met regelmaat live wordt uitgezonden naar een wat groter publiek.

LinkedIn

Livestreaming via LinkedIn is nog in de testfase. Aanmelden hiervoor is mogelijk, regelmatig live uitzenden is daarvoor een voorwaarde. Bent u er klaar voor, dan zijn wij dat ook. Onze transcoding server kan een livestream opzetten naar LinkedIn.

Overige kanalen

Waar livestreaming wordt ondersteund, is dit bij overige diensten in de eerste plaats bedoeld vanaf een smartphone. Soms zelfs uitsluitend mogelijk in staand of vierkant formaat. 
Wij kunnen echter rechtstreeks professioneel streamen naar Twitter/Periscope en Twitch.
En via een omweg naar Instagram, TikTok en nog een aantal. Vraag ons naar de mogelijkheden en de beperkingen.

Restricties van social media

Livestreaming op social media is “gratis”, maar er zal altijd een soort van verdien model moeten zijn.
Bijvoorbeeld de data gegevens verzamelen van kijkers.
Ook mag er in de livestream absoluut geen muziek te horen zijn, die niet volledig vrij van rechten is.
Formeel is de voorwaarde, dat bij gebruik van een social media kanaal, dezelfde uitzending niet bij een concurrent te zien mag zijn.
Eigen branding kent beperkingen en er kan concurrerende reclame verschijnen in de livestream. 

Embedden op de eigen website

Vaak wordt een social media kanaal ook gebruikt, om de livestream met embedding te plaatsen op de eigen zakelijke website.
Maar om genoemde restricties te vermijden, kan dit beter vanaf onze Live Media distributie server.
Dit is inbegrepen in ons basistarief tot zo’n 1000 unieke kijkers. Wat in de praktijk voor de meeste evenementen ruim voldoende blijkt te zijn.