Live Media player

Video player voor afspelen van livestreams en opgenomen beeldmateriaal

Onze video player wordt gehost op eigen servers, met unieke uitbreidingen voor een grotere betrouwbaarheid bij het weergeven van onze livestreams.

Zo vindt er automatisch herstel plaats wanneer aan de kant van de kijker het afspelen is vastgelopen, door een minder goede internetverbinding. Uiteraard zijn onze livestreams standaard voorzien van kanalen met meerdere kwaliteiten – in multi bitrate – zodat de weergave zich aanpast aan de capaciteit van PC of ander afspeelapparaat, of de beschikbare internetverbinding.

Content Delivery Network

De video player is een besturing en gebruikers interface voor de video streams. Deze worden zelf wereldwijd gedistribueerd via content delivery networks (CDN) van Akamai en Amazon, geoptimaliseerd voor het weergeven van video zonder onderbrekingen. Door de schaalbaarheid “in the cloud” is er tevens geen beperking voor het maximaal aantal kijkers tegelijkertijd.

Onze livestreams zijn perfect passend voor uw website

Onze livestreams zijn responsive. Dit houdt in dat het video venster zich perfect aansluit op de layout van de website. Bekijk hier de voorbeelden. De video blijft altijd binnen de kaders van uw site. Ook de kleurstelling van de livestream kunnen we desgewenst aanpassen aan het design van uw website.

Beschikbare capaciteit

Andere kenmerk van livestreams door Live Media is dat de afspeelkwaliteit zich automatisch aanpast aan de beschikbare internetverbinding en dat het bezoekersverkeer niet via uw eigen site verloopt. Zo raakt deze niet overbelast door een plotselinge piek van aantal kijkers. Beschikt uw website niet over de juiste layout mogelijkheden, dan kunnen we een aparte webpagina maken voor uw evenement en de livestream.

Premium Facebook Live

Op Facebook moet de systeem player worden toegepast. Echter onze Wowza Clearcaster geeft toegang tot het Facebook Live kanaal voor premium content providers. Met hogere kwaliteit en betere betrouwbaarheid.

Aftermovie of Webvideo

Van de live video productie wordt standaard een opname gemaakt, in meerdere formaten. Deze kunnen we na afloop laten zien in hetzelfde afspeelvenster als die van de livestream, u hoeft daar niets voor aan te passen. Ná het evenement zijn de live opnamen te monteren naar een webvideo of aftermovie. Dit is een korte montage als sfeerimpressie voor de website of social media, hiermee kunt u dan weer belangstelling wekken voor een volgende editie van uw evenement.

Alles inclusief

In het basistarief zijn alle genoemde voorzieningen inbegrepen – inclusief het dataverkeer,
multi-bitrate transcoding en integrale video opname, beschikbaar op uw site voor minimaal 1 jaar. Voor eventuele video montage achteraf, bieden we graag een offerte aan. Daarnaast zijn er deze extra opties.